Refleksjonsnotat

Da var første delen av dette kurset blitt ferdig. Det har vært meget lærerikt og på veldig kort tid har jeg lært masse nytt fra hver forelesning. Jeg synes Arne Krokan har vært veldig flink med å lære oss om de ulike temaene på en kort tid. I dette blogginnlegget skal jeg skrive litt om hva jeg lært og hvordan temaet om kunstig intelligens fanget min oppmerksomhet.

Hva lærte jeg i løpet av denne perioden?

Jeg har lært om hvordan det å ha en god studieteknikk kan hjelpe meg til å huske bedre, og hvor mye skrive notater forhånd har så mye å si. Alt fra å lage flashcards til til tankekart er småe triks som  vi fikk lært om av Marianne Hageila.

Videre var temaet om filterboble og ekkokamre. Det var noe som jeg opplevde ofte på internett men tenkte aldri over det. Som jeg har skrevet i mitt tidligere blogginnlegg dreier filterboble seg om filtrering, altså en effekt, som personer får filtrert bort informasjon på internett. Dette var meget spennende med tanke på hvordan det å se på en «viss produkt» kan plutselig dukke opp som reklame på andre nettsider i senere anledning. Her er Google et veldig godt eksempel ettersom den er med på å plukke ut informasjon basert på brukerens klikk. Ekkokamre dreier seg om at når den ene saken blir utelukket ettersom vi kanskje er med på en gruppe side som viser saken kun fra en side. Det er så fort gjort å bli en ekkokammer uten å merke det, ved å for eksempel følge en side på nyhetskanal som portretter et politisk parti sine gode handlinger, og skjuler den andre. Dette fører til at vi tror kun på det lille boblet vi er i eller følger med på, uten å faktisk tenke over hva den andre siden kan være eller om det er en annen side?

3d people - man, person with a arrow  Practice, study, think, learn Stock Photo - 18492292
Bildet er hentet fra https://www.123rf.com/photo

Hvordan kunstig intelligens fanget min oppmerksomhet

Det mest spennende temaet var om kunstig intelligens og hvordan det kan danne konsekvenser i forhold til flere arbeidsplasser. Det å se hvordan roboter kan bli brukt til nesten alt som å lage mat eller kjøre buss var både spennende men også skummelt. Det jeg likte best med dette var at vi kommer til en mer moderne verden hvor vi ikke trenger så mye, som lære å lage mat, eller om man ikke har tid. Bussene kjører selv, noe som høres veldig kult ut men fortsatt skaper konsekvenser for flere sjåfører. Jeg skrev på tidligere på bloggen hvordan dette kan være skummelt, med tanke på at har en selvkjørende buss en like bra forståelse for trafikklys, eller om den faktisk har oversikt over et barn plutselig skulle komme løpende mot bussen, som en bussjåfør har?. Dette er en av de flere spørsmålene jeg sitter igjen med og det blir spennende å se hvordan i fremtiden ting vil forme seg i sammenhengen med dette.

Tilslutt vil jeg oppsummere med å si at denne delen av faget Digital markedsføring har vært mer enn kun lærerikt. Det var nye spennende temaer hver gang, noe som gjorde at jeg klarte å følge med ekstra godt i faget. Student assistentene sine kommentarer var veldig hjelpsomt til at jeg kunne forberede kommende blogg. Å skrive blogg gjorde at jeg forsto forelesningen bedre, ettersom jeg måtte formulere de ulike temaene ut ifra min forståelse til emnet.

-Savlin Kaur A

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *