Plattformtjenesten – Finn.no

Da er min dags forelesning ferdig med Arne Krokan. I denne forelesningen gikk vi i gjennom digital økonomi, og nettverkseffekter. I dette blogginnlegget skal jeg skrive om et norsk Plattform tjeneste som er Finn.no. Dette er en gratis plattform som ble etablert i 2000.

FINN

Finn.no er en digital plattform altså en markedsplass, der Finn.no driver med tjenester for privat personer som kan kjøpe og selge brukte eller nye ting. De kan selge ting innenfor ulike kategorier som kjøretøy, klær, spill og andre ting som du kan spare penger på ved å kjøpe litt brukte tjenester, eller selge dersom noe ble kjøpt feil. Finn blir også brukt til å selge bolig, bestille reise, og arbeidsgivere kan legge ut stillinger.

Saker | FINN.no
Bilde tatt fra Finn.no

hvordan virker Finn.no?

Tjenesten virker ved å først opprette en bruker konto, hvor du lager en profil med dine opplysninger, dette vil føre til at folk som er interesserte i din utlyste tjeneste kan enkelt komme i kontakt med deg. Så kan du legge ut det du vil selge, og kategorisere det i den kategorien tjenesten din tilhører, et eksempel på det kan være en jakke som vil bli kategorisert i «torget». Når du publiserer innlegget ditt, får du et valg om du ønsker å bruke litt penger slik at annonsen din alltid er øverst og kommer på topp, eller gjøre det helt gratis og den vil ha en viss dato av tilgjengelighet og vil sakte gå nedover for jo mer brukere som poster.

skjermbilde tatt fra finn.no finn.no

Hva gjør finn.no for å senke transaksjonskostnader?

Transaksjonskostnadene er flere trinn som vi må igjennom når vi skal kjøpe noe. Disse trinnene kan deles inn i seks steg.

Søkekostnader- Finn har en funksjon hvor det er delt opp ulike temaer som jeg nevnte over. Disse er basert på hva vi ønsker å se etter. Et eksempel jeg kan ta for meg er «jobb» under denne kategorien kommer underkategorier som er lederstillinger, alle stillinger og bedriftsstillinger. Slik kan du raskt og enkelt finn stillingen som passer deg og det du leter etter.

Informasjonskostnader dreier seg om å skaffe seg informasjon om produktet. Finn har derfor tilrettelagt dette ved å legge ut en beskrivelse til tjenesten. Her kan man skrive nyttig informasjon, og skrive detaljer som øker sjansen til å selge produktet. Dette er opp til hver og enkelt, hvordan de ønsker å beskrive og hvor dypt de vil gå inn med informasjon, men de fleste tar som regel med all informasjon slik at de ikke mister kjøpere, som blir usikre ved noe små ting.

Forhandlingskostander- Her handler det om å komme til en enighet om pris, tid, leveringsmåte, dag og flere andre ting. Når du legger ut en annonse velger du prisen selv, men dette kan kjøperen og selgeren forhandle om og komme til en enighet. Noen ønsker ikke å endre prisen, men ofte er det alltid mulig. Dette varierer også ut ifra hvor mange som er interesserte i annonsen eller hvor lenge den har vært på finn.

Beslutningskostnader- er beslutning av produktet vi kjøper. Når alt faller i enighet, og du føler deg trygg ved kjøpet kan du ta et valg om du faktisk vil investere i det eller ikke.

Evalueringskostander og tvangskostandder er de siste stegene i kjøpet. Og her er det viktig å se om produktet du har kjøpt er blitt levert som den ble beskrevet og alt stemmer ved produktet. Her er det viktig å sørge for at produktet er i den riktige standen som den ble avtalt. Dersom du ikke skulle være enig og føler det ikke stemmer med det som ble avtalt, kan du klage og kreve pengene tilbake. Ettersom finn ikke har noe form av betalingsmåte, kan derfor ikke Finn gjøre noe her og dette vil være mellom selger og kjøper.

Tilslutt vil jeg si at finn.no er en veldig effektiv side som har absolutt alt du trenger. Jeg pleier selv å bruke denne plattformen for å se etter nye boliger, stillinger eller feire billetter. Finn har ulike kunder med ulike alder ettersom du kan få ta i nesten alt.

– Savlin Kaur A.

Kilder:

https://www.finn.no/

forelesning med Arne Krokan

https://no.wikipedia.org/wiki/Finn.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *