Vil kunstig intelligens erstatte mennesker?

Mitt forrige blogginnlegg handlet om kunstig intelligens, som var et meget spennende tema. Det var spennende og samtidig skummelt som jeg skrev. Hva menes med skummelt? I dagens blogginnlegg skal jeg ta for meg hvordan utviklingen til kunstig intelligens kan skape de sosiale konsekvensene i vårt liv.

Teknologi har blitt en stor del av vårt liv som har gitt oss store muligheter og forenklet arbeidet vårt på ulike områder. På den andre siden kan teknologien koste oss jobb, og mye annet som kan være en utfordring for oss. I dette blogginnlegget vil jeg fokusere mer på de jobbene som kan ha store utfordringer med sine arbeidsplasser.

I min tidligere blogg innlegg gikk jeg inn på de nye «robot bussene» som er selvkjørende og gjør jobben på egen hånd. Sjåførene blir utfordret av dette ettersom et selvkjørende system tar både jobben som sjåfør og levering. Dette kan skape problemer for sjåfører som har jobbet i det samme yrket i flere år. Å være klar på hva kunstig intelligens kan ta over er viktig, men i en slik tilfelle kan kun valget om å bli sjåfør i framtiden endres på grunn av selvkjørende busser. En buss sjåfør er vandt med ta hensyn til regler, dyr, syklister og skoleelever. Vil den selvkjørende bussen ta hensyn til dette? Det er ikke enkelt å vite, og høres ikke like trygt ut som et menneske kjører en buss. En slik kunstig intelligens putter noen spørsmål i hodet mitt. For hver fotgjenger felt som kanskje ikker er like synlig, vil denne selvkjørende bussen stoppe? Hvordan vil den reagere dersom et barn kommer løpende foran? Dette er noe av de få spørsmålene som jeg har skrevet.

Ved spørsmål angående reisevei, eller hvor bussen skal stoppe, hvem henvender man slike spørsmål til i en slik selvkjørende buss? Bussen er bare det som kjører, men bussjåføren har mer jobb enn å bare sitte og kjøre, for eksempel svare på noen spørsmål passasjerer kan ha, hensyn til syklister og annen trafikk.

Nå har Oslo selvkjørende busser
en selvkjørende buss i Oslo. bil24.no/na-har-oslo-selvkjorende-busser

Det går utover inntektene til disse bussjåførene som vi har flere tusen av i Norge, og over hele verden. Det handler om å levere bra service, men det er også viktig å ta hensyn til flere tusen mennesker som kan sitte igjen med ingenting.

Kunstig intelligens har tatt over dagligvare butikkene med sine selvbetjente kasser. Dette ser vi også mye i Norge. Et eksempel på dette er Meny som er en av de flere matvarekjedene, som har laget en selvbetjening kasse hvor kundene scanner, slår inn varer på egenhånd og styrer hele kjøpsprosessen på egenhånd. Dette kan føles enkelt ut ettersom man slipper lange køer og ikke må nødvendigvis kommunisere. Selvom kunden får gjort alt på sin måte er det fortsatt ulemper ved dette. En selvbetjenings kasse er teknologisk funksjon som kan stoppe, henge, eller dobbel slå varer. Jeg har personlig sett slike situasjoner i matbutikker hvor kundene får problemer med selvbetjening, og en butikkmedarbeider må komme og løse problemet. Dette skapte kø og irritasjon hos kunden ettersom det var flere varer som måtte slås inn på nytt.

Spar tester selvbetjente kasser - Dagligvarehandelen
Bilde: dagligvarehandelen.no/2012/spar-tester-selvbetjente-kasser

En slik maskin er laget igjennom et program, som betyr at den ikke kan mestre fra dag en. Dersom den selvkjørende hadde truffet et menneske, vil de da slutte å lage slike busser? Eller fortsette som vanlig? Dersom disse selvbetjenings kasser henger seg mer og mer vil de avslutte det programmet? Å vite hvilke konsekvenser disse vil få er vanskelig å vite, noe som skaper et spørsmål om hvem sin feil er det dersom ulykken skjer? maskinen eller de som har laget den?. Jeg synes at kunstig intelligens er bra i noen tilfeller der det kan være greit å ha en slik funksjon, men å la det gå utover jobber som faktisk krever mer enn et datasystem som emosjonelle følelser. Her er det ikke så fornuftig med en selvkjørende buss ovenfor en bussjåfør som holder øyet på trafikken men samtidig som kan vente det ene minuttet ekstra for en løpende dame som ikke hadde rukket bussen.

-Savlin Kaur A.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *